GINOP-7.1.4-16-2016-00014

 • Projektazonosító szám: GINOP-7.1.4-16-2016-00014
 • Projekt Címe: „Orando et laborando – Imádkozva és dolgozva
 • Kedvezményezett neve: Tiszántúli Református Egyházkerület
 • Szerződött támogatás összege: 1 496 818 373 Ft
 • Támogatás mértéke: 100%
 • A projekt tényleges/tervezett megvalósítási időszaka: 2017.12.01-2023.01.31.
 • A Projekt tartalmának bemutatása:

A Tiszántúli Református Egyházkerület, mint a tervezett kulturális fejlesztésért felelős szervezet több egyházközséget von be a projekt megvalósításába. A fejlesztésekre a következő egyházközségek területén kerül sor: Debrecen-Kistemplom (Csonkatemplom); Debrecen-Kossuth utcai templom (Veres templom); Debrecen-Egyetemi templom; Kismarjai Református Gyülekezet temploma; Szatmárcsekei Református Gyülekezet temploma; Vértesi Református Egyházközség temploma.

A fejlesztés célja, hogy a már meglévő egyházi kulturális örökség, amely felbecsülhetetlen nemzeti, történelmi, egyházművészeti valamint muzeális értéket képvisel, egyre szélesebb körben váljon ismertté és egyre attraktívabb formában jelenhessen meg az érdeklődők számára. A projekt megvalósulása által a fent jelzett helyszínek turisztikailag is népszerű látogató hellyé vállnak, ahol a látogatók interaktív módon szerezhetnek fontos történelmi és kulturális ismereteket maguknak.

A projekt több elemből tevődik össze, többek között építési beruházásokból, melyek lehetővé teszik a megfelelő körülményeket a turisztikai attrakciók megvalósulásához. Továbbá a marketing eszközök nagyban hozzájárulnak a megvalósulási helyszínek népszerűsítéséhez, a turizmus fellendüléséhez az adott helyszíneken. Ezen kívül a minél magasabb színvonalú turisztikai attrakciók biztosítása érdekében sor kerül kiállítási, installációs, hang, fény-, és vizuáltechnikai eszközök beszerzésére, beépítésére.

A következő egységek jelennek meg a helyszíneken:

 1. Az adott templom történetének ismertetése, a gyülekezet sajátossága
 2. „Kreatív” reformáció avagy Hitvallás és Alkotás
 3. „Toronytúra”: Kismarján, Kistemplomban és az Egyetemi templomban
 4. Utalás és motiválás a többi helyszínre
 5. „Templomtitok”: az adott épület vagy gyülekezet érdekességeinek játékos módon történő megismertetése.

Share This