Keresztelés

Miben segíthetünk Önnek?

Ha bármire szüksége van, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

+52/537 235

A keresztség Istennel és az egyházzal történő szent találkozás.  Isten jelenlétében hangzik fel a megkeresztelendő neve, és érinti fejét a néhány cseppnyi víz az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevében. Isten és az ember neve összekapcsolódik, a megkeresztelt embert Isten áldásában részesíti, a mennyei Atya oltalmába fogadja. A gyermekkeresztség alkalmával a szülők és a keresztszülők hitére kereszteljük meg a még öntudatlan, vagy csupán cseperedő gyermeket. Ők jelentik ki szándékukat, hogy meg kívánják keresztelni a gyermeküket, és ők tesznek fogadalmat a gyermek református neveltetésére vonatkozóan.

Felnőttek keresztelése esetében az elköteleződés fogadalomtétellel együtt történik, azaz a felnőtt keresztség egyben konfirmáció is.

Mi a teendő…

…ha gyermekemet szeretném megkereszteltetni?

  • Időpontegyeztetés a Lelkészi Hivatalban az egyik lelkipásztorral egy órás megbeszélésre, ahol a szülők és lehetőség szerint a keresztszülők is legyenek jelen.
  • A keresztség sákramentumát a vasárnap reggel 10 órakor kezdődő istentiszteleten szolgáltatjuk ki, hiszen a keresztelés gyülekezeti esemény (bármilyen akadályoztatás esetén természetesen személyesen egyeztetünk).

…ha felnőttként szeretnék megkeresztelkedni?

  • Egyeztetés a Lelkészi Hivatallal egy személyes találkozóra a lelkipásztorral.
  • Tizenkét alkalmas tanfolyam egyéni vagy csoportos felkészítés formájában. Beszélgetés, tanítás, közös olvasás a református hit alapjairól.

A sákramentum kiszolgáltatása teljesen ingyenes.

Share This