Pályázat

GINOP-7.1.4-16-2016-00014

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre a Tiszántúli Református Egyházkerület 2016.09.16. napon támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet GINOP-7.1.4-16-2016-00014 azonosító számon regisztráltak. Támogató 2017.06.13. napon kelt támogatási döntése szerint a kedvezményezett Tiszántúli Református Egyházkerület 1 496 818 373 Ft vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült.

A Tiszántúli Református Egyházkerület, mint a tervezett kulturális fejlesztésért felelős szervezet, több egyházközséget von be a projekt megvalósításába. A fejlesztésekre az alábbi egyházközségek területén kerül sor: Debrecen-Kistemplom (Csonkatemplom); Debrecen-Kossuth utcai templom (Verestemplom); Debrecen-Egyetemi templom; Kismarjai Református Gyülekezet temploma; Szatmárcsekei Református Gyülekezet temploma; Vértesi Református Egyházközség temploma.

A fejlesztés célja, hogy a már meglévő egyházi kulturális örökség, amely felbecsülhetetlen nemzeti, történelmi, egyházművészeti valamint muzeális értéket képvisel, egyre szélesebb körben váljon ismertté és egyre attraktívabb formában jelenhessen meg az érdeklődők számára. A projekt megvalósulása által a fent jelzett helyszínek turisztikailag is népszerű látogató hellyé válnak, ahol a látogatók interaktív módon szerezhetnek fontos történelmi és kulturális ismereteket.

A projekt több elemből tevődik össze, többek között építési beruházásokból, melyek lehetővé teszik a megfelelő körülményeket a turisztikai attrakciók megvalósulásához. Továbbá a marketing eszközök nagyban hozzájárulnak a megvalósulási helyszínek népszerűsítéséhez, a turizmus fellendüléséhez az adott helyszíneken. Ezen kívül a minél magasabb színvonalú turisztikai attrakciók biztosítása érdekében sor kerül kiállítási, installációs, hang, fény-, és vizuáltechnikai eszközök beszerzésére, beépítésére.

palyazat kep

Share This