Szeretetdoboz

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány az idei év adventi időszakában is már jól ismert programjaival készül a rászorulók megsegítésére. A Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtő programba idén is bekapcsolódunk gyülekezetünk közösségével.

Az országos programban az elmúlt évben több mint 10.000 családhoz juttatta el a Szeretetszolgálat az összegyűlt tartós élelmiszereket, melyekkel óriási segítséget nyújthattunk nélkülözésben élő embertársainknak.

Mi az a Szeretetdoboz?

A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, mivel ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba?

Tehetünk a dobozba: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraztésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt. Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek- és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt. Külön köszönjük, ha adományozás során gondolnak az ételintoleranciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Kérjük az adományozókat, hogy kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható és legalább féléves hátralévő szavatosságú termékeket helyezzenek a dobozokba, hogy azokat a téli hónapokban később is fel lehessen használni.

Mi lesz a Szeretetdoboz gyűjtés menete?

A gyűjtődobozok november 16-ától elérhetőek lesznek a Gyülekezeti Házunkban (Kossuth utca 65., bejárat a Nap utca felől).

A tartós élelmiszerek gyűjtése december 12-éig tart. A megtöltött dobozokat eddig az időpontig kérjük visszajuttatni a Gyülekezeti Házunkba.

Hogyan támogatható még a kezdeményezés?

Van lehetőség akár rendszeres, akár eseti jelleggel támogatni a Szeretetszolgálat misszióját a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint hívható a 1358-as adományvonal, aminek hívásával 500 forintot adományoz a telefonáló.

Share This